Előfizetői tartalom

Az energiaárak elszabadulása csak ízelítő? Belerokkan a világ, ha a téves úton megy tovább

Az energiaköltségek világszerte elszabadultak. A benzinárak megugrottak az Egyesült Államokban, míg Európa a fűtési számlák emelkedése miatt került energiaválságba. Az Egyesült Királyságban arra figyelmeztetnek: az idősek élelem vagy fűtés nélkül maradhatnak a megnövekedett energiaszámlák miatt. Ennek a jelenségnek egy részét az okozza, hogy a világ újraindult a járvány után, azonban az is elmondható, hogy a klímapolitika egyre jobban emeli az árakat. Az új nettó zéró emissziós vállalások ezer milliárdos költségekkel járnak, ami a klímaváltozás kezelésének rossz irányát jelenti.

A fosszilis energiaforrások még mindig a túlnyomó többségét biztosítják annak az energiának, amely mindannyiunk számára fontos az életben – ez még a leginkább klímatudatos emberek esetében is igaz. Az Európai Unió folyamatosan a politikai agendájának élére helyezi a klímapolitikát, mégis, az elsődleges energiaszükségletének több mint 80 százalékát fosszilis energiaforrásból...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái