Előfizetői tartalom

Világszinten is újdonságnak számító naperőművet telepítettek Magyarországon

Egy innovatív megoldást alkalmazó úszó naperőmű prototípusát teszteli Magyarországon a német Schlaich Bergermann Partner nevű vállalat. A vízfelszínre telepíthető úszó naperőművekből ez lehet az első itthon, ráadásul a rendszer a tervezők szerint az iparágban bevett megoldásokhoz képest kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkezik.

Tavaly október közepe óta egy nem csak itthon, de nemzetközileg is újdonságnak számító technológiát képviselő naperőmű működik Magyarországon. A szóban forgó 50 kW-os fotovoltaikus erőmű egy úszó naperőmű, amilyenből korábban még egyet sem telepítettek az országban. Más országokban már nem ismeretlen a folyó- vagy álló, édes- vagy sós víz felületére installálható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés