Előfizetői tartalom

A rossznál is rosszabb inflációs forgatókönyvet hozhat a háború - Közeleg a 10%-os magyar áremelkedés?

Idén átlagosan 9% lehet a magyar infláció, és ez 2023-ban is csak 7%-ra csökken – jósolják friss elemzésükben a Raiffeisen Bank szakemberei. Ez az előrejelzés sokkoló lehet, hiszen még néhány hete is 6-7 százalékra várták az elemzők az átlagos áremelkedési ütemet. Így pedig megvalósulhat az is, amitől eddig csak féltünk: két számjegyű inflációs ráta is jöhet az év során.

Ezt hozta a háború: minden forgatókönyvet felülírhat az infláció 2022-ben az eddig várt 7 százalék helyett átlagosan 9 százalékos lehet a magyar infláció – írták kedden megjelent elemzésükben a Raiffeisen Bank szakemberei. Innen 2023-ban is csak 7%-ra csökken majd az átlagos áremelkedési ütem. Az idei átlagos infláció így több mint húszéves csúcsot jelentene, utoljára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés