Előfizetői tartalom

A benzinárstopot most megmentették, de nincs ingyenebéd

A benzinárstop első négy hónapja után egyértelművé vált: a piacgazdasággal nem konform intézkedéseket a piacgazdaság szereplői a racionális érdekeiktől vezérelve természetes módon kikezdik. Ez történt az üzemanyagok árára tavaly novemberben bevezetett, majd az energiapiaci áremelkedések miatt egyre kifeszítettebb hatósági árral is. A kormány most újabb intézkedésekkel reagál a helyzetre, és kilátásba helyezte, hogy ha kell, újra odacsap az asztalra. Ettől még az árplafon közgazdaságilag nem fenntartható és a kivezetés idején fájdalmas lehet a kijózanodás.

Amikor belenyúlnak a piac működésébe... Két fontos politikai döntés született az elmúlt pár hónapban az üzemanyagok piacán Magyarországon: egyrészt november 15-én életbe lépett a 480 forintos ársapka a benzin és dízel kiskereskedelmi értékesítésében (eredetileg 3 hónapra), majd a kormány február közepén döntött arról, hogy további (legalább) 3 hónapra fenntartja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés