Előfizetői tartalom

Máris elindult a nagy EU-s leválás az orosz gázról – Záporoznak a fontos bejelentések

Az Egyesült Államok és Norvégia azt jelezte szerdán, hogy az eddigieknél kissé még több gázt tud küldeni Európába az orosz gázszállítások helyettesítése érdekében, Olaszország pedig azt jelezte, hogy legalább három év kell nekik, mire teljesen ki tudják váltani az orosz gázfelhasználást. Franciaországban április közepétől megszüntetik a gázkazánok telepítésének támogatását, és megnövelik az alternatív fűtési módok támogatását, hogy a gázfüggőséget ezen a módon is igyekezzenek leépíteni és 2027-re teljesen felhagyjanak az orosz olaj- és gázimporttal.

A múlt heti informális EU-csúcson megszületett a döntés, hogy az orosz gázról, olajról, szénről minél előbb, lehetőleg 2027-ig le kell válni, amelynek részletes terveit májusban mutatja be az Európai Bizottság (ami eddig tudható, azt itt és itt írtuk meg), de a döntéssel összefüggésben máris záporoznak a konkrét megvalósítást jelző hírek. Ezt jelzi néhány tegnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés