Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: már az orosz olajembargót mérlegeli az EU az ötödik szankciós csomagban

Portfolio
Rengeteg új orosz név is felkerülhet az ötödik uniós szankciós listára, emellett a lengyelek, a baltiak erősen szorgalmazzák az oroszok elleni olajembargót is, ami a ma délelőtti uniós külügyminiszteri csúcson, majd a csütörtök-pénteki EU-csúcson is téma lesz – derült ki a Reuters és a Politico információiból. Az ötödik szankciós csomag várhatóan akkor élesedne, ha az oroszok vegyi fegyvert vetnének be Ukrajnában, vagy Kijevet hevesen bombázni kezdenék, tehát kezd körvonalazódni, hogy a szankciós szigorításnak mi lenne az előfeltétele.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság már meglépte, hogy az orosz olajat embargó alá vonta és amint egy külső szerzőnk a minap rámutatott: az orosz rezsim elleni jóval keményebb fellépést az jelentené, ha a gáz helyett az olajra vonatkozna szankció, hiszen háromszor annyi bevétele van az orosz kormánynak naponta olajból, mint gázból. A gond az, hogy egyes uniós tagállamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés