Előfizetői tartalom

Magyarország az újabb koronavírus-hullám küszöbén: ezek a megyék vezetnek a fertőzésben

Március 17-én, vagyis múlt csütörtökön érte el a koronavírus-járvány az idei mélypontját Magyarországon, azóta sajnos ismét emelkedik a hétnapos mozgóátlag, összhangban a környező országok többségének BA.2 jelű omikron-alvariáns okozta trendjével. Nagyon úgy tűnik, a fordulatot nem a március 15-ei hosszú hétvége alacsonyabb tesztszámai magyarázzák. Az elmúlt egy hétben népességarányosan Baranya és Győr-Moson-Sopron megyében, illetve Budapesten regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet, a legnagyobb növekedést pedig Zala, Békés és Baranya megye produkálta.

Megtört az ötödik járványhullám február 1-jén elkezdődött csökkenő trendje az elmúlt napokban azzal, hogy ismét emelkedésnek indult a koronavírus-fertőzések esetszáma Magyarországon. Kérdéses egyelőre, hogy egy újabb hullámról beszélhetünk-e, vagy hamarosan egy (a mélyponthoz képest magasabb) stagnálásközeli állapot, esetleg gyors visszaesés áll be. Az elmúlt egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés