Előfizetői tartalom

Ukrán menekültekkel oldotta meg a harmadik műszakot a Videoton

A székesfehérvári Videoton Holding Zrt. már korábban is dolgoztatott ukrán munkavállalókkal, az elmúlt 1 hónapban pedig további 35 embert vettek fel. Így sikerült az egyik gyártósoron megszervezni a harmadik műszakot. Nemcsak a magyar fizetésnek megfelelő bért adnak a régi ukrán munkavállalóknak, de gondoskodnak az ő és közvetlen családtagjaik szállásáról is. A kiskorúaknál az óvodai-iskolai elhelyezésben is segíteni próbálnak. Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társvezérigazgatója arról is nyilatkozott, hogy a háborús helyzet hogyan változtatta meg a szállítási és termelési viszonyaikat.

Rengetegen menekültek el a háború kirobbanása óta Ukrajnából, közülük sokan Magyarország felé jönnek. Habár döntő többségük tovább is utazik, vannak, akik maradnak. A Videoton Holding Zrt. több tucat, a háború elől menekülő ukrán állampolgárt kezdett el foglalkoztatni. „50 menekültet szállásoltunk eddig el, néhányan közülük már dolgoznak is. A háborút megelőzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés