Előfizetői tartalom

Választás 2022: milyen esélyekkel futnak neki a pártok?

Portfolio
Holnap országgyűlési választásra kerül sor Magyarországon. Korábban már összefoglaltuk az április 3-i parlamenti választással kapcsolatos legfontosabb technikai jellegű információkat, illetve a magyar választási rendszer működését. A 2022-es választáson az egyéni képviselői körzetek jelöltjei mellett hat pártlistára adhatják le szavazataikat a magyar állampolgárok. A határon túli magyar választók csak pártlistára, a nemzetiségi szavazók csak egyéni jelöltekre és nemzetiségi listára szavazhatnak. Bár egyes közvélemény-kutatók szerint már eldőlt a meccs, mások szerint hatalmas a bizonytalanság, óriási meglepetések is lehetnek április 3-án. Mutatjuk a 2018-as adatokat, illetve azt, hogyan állnak a pártlisták a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint.

Hogyan zajlik a szavazás az április 3-i választáson? Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: Egyéni képviselő körzet képviselőjére. (Egyéni képviselői körzetből 106 van az országban, így 106 képviselői hely sorsa dől el.) Országos pártlistára. (Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés