Előfizetői tartalom

Szólnak a szirénák az amerikai gazdaságban: bejelzett a rettegett mutató, jön a recesszió?

Egyre inverzebb az amerikai hozamgörbe, immáron a legfontosabbnak tartott szakaszon, 2 és 10 év között is csökkenő hozamokat látunk, de az 5 éves hozam is magasabb, mint a 30 éves. A hozamgörbe inverzzé válását eddig minden esetben recesszió követte a következő 1-3 évben. A befektetőket ezúttal alighanem az infláció és a Fed erre adott válasza aggasztja.

Egyre inverzebb Tavaly óta egyértelműen nőnek az amerikai kötvényhozamok, legnagyobb mértékben a kétéves kötvények hozamai emelkedtek. A kétéves hozam idén év elején még 0,7%-on állt, szerdán pedig 2,42% felett fizetett a befektetőknek. Ez pedig magasabb volt akkor, mint a 10 éves lejáratra fizetendő 2,41%. A tízéves hozam is szépen emelkedett: év elején még 1,6% körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés