Előfizetői tartalom

Gigantikus magyar terhet jelentene Brüsszel nagy gázterve, módosítást javasol a kormány

Legalább 6 milliárd euróba, mai árfolyamon nagyjából 2300 milliárd forintba kerülne a magyar gázpiaci szereplőknek az, ha valóban teljesíteni kellene az Európai Bizottság friss gáztároló feltöltési tervét, így az kulcskérdés, hogy ezt ki és hogyan finanszírozná – jelezte egy mai budapesti gázpiaci konferencián Steiner Attila.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára a Portfolio-nak ezt azzal egészítette ki, hogy holnap is tárgyalni fog erről a témáról Brüsszelben és az Európai Bizottság által szorgalmazottnál (15%) magasabb fogyasztásarányos betárolási javaslatot szorgalmaz a magyar kormány azon tagállamok kapcsán, akiknek kellő mértékű saját tároló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés