Előfizetői tartalom

Szinte biztos, hogy látunk 10 százalékos inflációt idén Magyarországon, és örülhetünk, ha ennyivel megússzuk

A Portfolio által megkérdezett elemzők kivétel nélkül azt gondolják, hogy tíz százalék felett lesz az infláció csúcsa 2022-ben, és az év végi előrejelzések is jelentősen emelkedtek egy hónap alatt. Vagyis egyelőre inkább csak álom az infláció kordában tartása, még arról is korai beszélni, mikor tetőzhet az áremelkedés, sok múlik azon is, meddig tartja fenn a kormány a mesterséges árbefagyasztásokat.

Tovább emelkedhet az infláció A februári 8,3% után márciusban tovább emelkedhetett az infláció Magyarországon – jósolják a Portfolio által megkérdezett elemzők a péntek reggel érkező adat előtt. Az emelkedés mértékét illetően azonban viszonylag nagy a szórás, a 8,65%-os mediánban van 8,4 százalékos és 9,1 százalékos előrejelzés is. Már ez is jelzi a bizonytalanságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés