Előfizetői tartalom

Újabb fájdalmas előrejelzés érkezett: jóval 10 százalék fölé ugorhat a magyar infláció

Portfolio
Az év egészében átlagosan 10,3 százalék lehet az infláció Magyarországon, és ez 2023-ra is csak 6,4 százalékra mérséklődik majd – olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden megjelent friss előrejelzésében. A World Economic Outlook (WEO) kiadvány szerint a magyar gazdaság jelentősen behúzza majd a féket a háború következtében, a magas áremelkedés mellett ez lehet a további negatív következmény.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta először frissítette globális makrogazdasági előrejelzését az IMF, ráadásul a kedden megjelent anyagban Magyarországra vonatkozó prognózisok is szerepelnek. A Nemzetközi Valutaalap becslései alátámasztják azt a korábbi vélekedést, hogy a háborúnak két fontos negatív következménye lesz a magyar gazdaságban: a növekedés jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés