Előfizetői tartalom

Kiszivárgott az uniós orosz olajembargó néhány részlete – Ezért puhult a magyar kormány álláspontja?

Weinhardt Attila
Az orosz olajembargó kapcsán még kedden is kategorikus elutasítást hangoztatott a magyar kormányzati kommunikáció a túl nagy ár miatt, a mai Kormányinfón azonban ettől eltérően már úgy fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy meg kell várni a részleteket és csak utána alakítja ki álláspontját a kormány. Nagyon valószínű, hogy a finomodó kormányzati kommunikáció azzal függ össze, hogy közben kiderült: már a jövő héten bejelenthetik az uniós orosz olajembargó részleteit és néhány részlete már ki is szivárgott. Ezek elsőre kedvezőnek tűnnek magyar szempontból, pontosabban megnyitják az utat egy olyan kompromisszum felé, ami a magyar gazdasági érdekeket is figyelembe veszi.

A Politico információi szerint már a jövő héten bemutathatja az Európai Bizottság a tagállami nagyköveteknek az orosz olajembargóról szóló tervet, ami meglepően gyorsnak tűnik annak tükrében, hogy először nyilvánosan csak április 5-én, a kőszén betiltásával kapcsolatos csomag bejelentésekor ismerték el, hogy már elkezdtek rajta dolgozni, ráadásul a legutóbbi időkig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái