Előfizetői tartalom

Zavartalanul mehet a magyar gabona külföldre

Braunmüller Lajos
Fontos információgyűjtési eszközt jelent az Agrárminisztérium által március első napjaiban elrendelt gabonaexport-korlátozás, ám egyelőre sem a kivitelt nem lassította az intézkedés, sem az árakat nem mérsékelte. Az állam elővásárlási jogával egyelőre nem élt, így aztán minden exportra szánt tétel el is hagyta az országot – a szaktárca ráadásul a szakmával való egyeztetések után kifejezetten gyorsan, 1-2 nap alatt dönt az egyes szállítmányok sorsáról. Az eddigi adatokból látszik, hogy várhatóan később sem fogyunk ki az egyre drágább terményekből.

Egyelőre nem igazolódtak be a március elején bejelentett, elvben május 15-ig élő gabonaexport-korlátozással kapcsolatos félelmek, igaz, az állami elővásárlási jog lehetőségével egyelőre nem élt az Agrárminisztérium. Mint azt Nagy István agrárminiszter a napokban az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: szükség volt itthon a gabona exporttilalom bevezetésére, véleménye...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái