Előfizetői tartalom

Majdnem kétmilliárd forint egy mezért – Ócska rongydarab vagy a futball Szent Grálja?

A jövő héten zárulhat a Sotheby’s árverése, melyen kalapács alá kerül Diego Maradona ikonikus futballmeze, melyben az 1986-os világbajnokságon az azóta csak „Isten kezeként” emlegetett gólját szerezte Anglia ellen. Öt percen belül pedig a másfél éve elhunyt argentin legenda megszerezte „Az évszázad gólját” is. A hírek szerint az árverésre bocsátott mezért egy ismeretlen licitáló már 4 millió fontot (1,8 milliárd forint) ajánlott, már csak az a kérdés, tényleg ez-e az, amiben Maradona a futball talán két legfontosabb gólját szerezte.

Az Isten keze Kicsivel több mint 114 ezer szurkoló láthatta a helyszínen 1986 június 22-én, ahogy az Argentína-Anglia világbajnoki negyeddöntő 51. percében Diego Maradona egy sikertelen felszabadítási kísérlet után az angol kapussal felugorva megszerezte a vezetést. Az már a visszajátszásokból látszott, hogy a világklasszis kézzel is a labdához ért, azonban akkor még szó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés