Előfizetői tartalom

Rendkívüli: engedtek Putyinék a rubelfizetési vitában!

Nyugtató tartalmú leveleket küldött ki a Gazprom az európai gázvásárlóknak, amelyekben azt üzente, hogy nyugodtan fizessék ki a gázszámláikat úgy, ami nem sérti az Európai Unió által meghozott szankciókat és a levelek egy friss orosz elnöki rendeletre hivatkoztak, ami gyakorlatilag két ponton is fontos engedményeket jelent az uniós gázvásárlók felé – írta meg a Bloomberg szombaton, miután betekintést nyert az egyik ilyen kiküldött levélbe.

Az új orosz elnöki rendeletet még május 4-én adták ki (a felsorolásban a 7. pont szól erről a témáról), ami gyakorlatilag két fontos engedményt is tartalmaz az oroszok felől az uniós gázvásárlók felé és erre utalt az azután kiküldött levélben a Gazprom: Nem kell megnyitniuk az uniós gázvásárlóknak a Gazprombanknál a második, rubel alapú speciális (ún. K-) számlát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés