Előfizetői tartalom

Beütött az élelmiszerek áremelkedése: egyetlen hónap alatt robbant fel a karaj, a tojás és a csirke ára

Áprilisban a vártnál magasabb, 9,5% volt az infláció, ami több mint húszéves csúcsot jelent. A még rosszabb hír, hogy elsősorban az élelmiszerek ára emelkedett jelentősen, amit mindenki a bőrén, illetve a pénztárcáján érez. Nem ritka egy hónap alatt a 10 százalékos, egy év alatt pedig a 30-50 százalékos áremelkedés sem ebben a termékcsoportban, pedig az árstopok még fékezik is a drágulást.

Újabb kellemetlen meglepetés A márciusi 8,5%-ról 9,5%-ra emelkedett az infláció Magyarországon, a maginfláció pedig 10,3%-ra ugrott – közölte a KSH kedd reggel. Mindkét adat több mint húszéves csúcs és meghaladja az előzetes várakozásokat, hiszen a Portfolio által megkérdezett elemzők 9 százalékos áremelkedésre számítottak. Az infláció bázisa széles, szinte minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés