Előfizetői tartalom

Fontos változás a magyar utakon: engedélyhez kötik a kistehergépjárműves fuvarozást

MTI
Az európai jogszabályoknak való megfelelés jegyében 2022. május 21-től már hazánkban is csak hatósági engedéllyel tevékenykedhetnek a kistehergépjárműves fuvarozók, azaz akik 2,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművel díj ellenében belföldi vagy nemzetközi fuvarozást végeznek. A korábbi 3,5 tonnás engedélykötelezettség alsó határértéke tehát 2,5 tonnára csökken - hívja fel a figyelmet az utdij.hu.

A vállalkozásoknak az alábbi feltételeknek kell eleget tenniük: a vállalkozás jó hírneve - a piac tisztasága érdekében (fizetésképtelenség, hatóság által bevont korábbi engedély stb. kiszűrése). pénzügyi megfelelőség - a jogszabály biztos anyagi hátteret szab feltételül a szakma gyakorlásához. Vagyoni biztosíték lehet meghatározott összegű pénzösszeg, pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés