Előfizetői tartalom

Megérkeztek a valaha volt legfertőzőbb koronavírus-mutánsok: Magyarországot sem fogják elkerülni

Szinte biztos, hogy Magyarországot sem kerülik el a koronavírus Dél-Afrikában felfedezett variánsai, amelyeket már Európa több országában is kimutattak. A BA.4 és a BA.5 mutánsokat a WHO az aggodalomra okot adó változatok között tartja számon a többi omikron-alfajjal együtt. „Az új SARS-CoV-2-változatok a jelek szerint nagyjából félévente váltják egymást, de a tudósok már csak azt figyelik, okoznak-e súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedéseket” – magyarázza Kemenesi Gábor virológus. Szerinte jelenleg minden eszközünk megvan ahhoz, hogy biztonságban legyünk a Covid-19-től.

Az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus két változatát sorolja jelenleg az aggodalomra okot adó kategóriába: a deltát és az omikront, annak összes alfajával együtt. Az omikron 2021 novemberében bukkant fel egyszerre több országban, majd vált gyakorlatilag egyeduralkodóvá világszerte. Ehhez hozzásegítette saját alkalmazkodóképessége, amelynek köszönhetően az eredetitől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés