Előfizetői tartalom

A kormány máris megtalálta a következő ellenségét

Második napja zajlik az ötödik Orbán-kormány minisztereinek meghallgatása a parlamenti bizottságokban. Az új kormány gazdaságpolitikájának részleteiről egyelőre sok információt nem tudtunk meg, viszont a lehetséges szellemiségéről és irányáról annál inkább. Három fontos kihívásra kell ugyanis választ adnia a kabinetnek: a lassuló gazdasági növekedésre, az elszálló inflációra és a kilyukadó költségvetésre. Mindezekre pedig régi-új eszközöket vethet be a kormány, amire a gazdaság szereplői biztosan reagálni fognak.

Rendkívüli helyzetben vagyunk A járvány okozta gazdasági krízishelyzet alig ült el, már a szomszédban zajló háború és az arra adott nyugati szankciók folyamatosan írják át a gazdasági szereplők terveit. A nemzetközi gazdaságot egymás után érik a sokkok: inflációs sokk, energiaár-sokk, kamatemelések, növekedési lassulás, ellátási lánc zavarok, szankciós sokkok, stb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés