Előfizetői tartalom

Fontos gázpiaci alku született Brüsszelben, ami miatt Magyarország is fellélegezhet

Előzetes politikai egyezségre jutottak az európai gáztárolók kötelező feltöltéséről és a tulajdonosi igazolások rendszeréről az uniós tagállamok nevében a francia elnökség és az Európai Parlament tárgyalói ma, így a rövidesen hatályba lépő új szabályok nagyban segíthetik a következő fűtési szezon gázválságának elkerülését. Magyar szempontból az alku azért fontos, mert sokkal kisebb pénzügyi teherrel járhat a relatív nagyméretű gáztárolóink feltöltése, mint ahogy az az eredeti európai bizottsági javaslatból kitűnt.

Az orosz invázió gázszállítási bizonytalanságai, illetve még előtte a németországi Gazprom-tárolók tudatos orosz „alultöltése” hozta azt a felismerést az EU-ban, hogy a gáztárolók minél magasabb szintű feltöltését módosított szabályozói keretek mentén el kell érni a tagállamok közötti szolidaritás növelésével, nehogy a következő fűtési szezonban esetleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés