mol benzinkút tankolás
Gazdaság

Ezt kéri az autósoktól a Mol - Fontos tudnivalókat közöltek

Portfolio
A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amiben megtiltja a 480 forintos literenként tankolást a külföldi rendszámú autósoknak. Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója azt mondta: az új szabály miatt a társaságnál tankolókat arra kérik, hogy fizetéshez mindenki vigye magával a forgalmi engedélyét. Azt is elmondta, hogy ezentúl a kannákba is már csak piaci áron lehet üzemanyagot tölteni - írja az Infostart.

Ratatics Péter szerint nemcsak a Mol, hanem a többi piaci szereplő, és összességében a magyar lakosság számára is jó döntés született. Meglátásuk alapján a rendelkezésnek két fő hatása lesz: egyrészt csökkenni fog a határ menti kutakon a nyomás, így a leürülések száma is, ami az ott élő magyar lakosság számára rendkívül jó hír, hiszen a korábban megszokott módon fog tudni üzemanyaghoz jutni.

A másik pozitív hatása pedig, hogy június hónapra nagyságrendileg 15 százalékkal csökkenhet a hazai kereslet, amit nagykereskedelmi, illetve gyártói oldalról stabilan el fognak tudni látni – tette hozzá a Mol fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója az InfoRádió műsorában.

A szakember jelezte, hogy bár nagyon rövid idő állt a rendelkezésükre, a Magyar Ásványolaj Szövetségen (MÁSZ) belül igyekeznek az összes tagvállalattal a kapcsolatot tartani, egymást segítve a gyors és zökkenőmentes átállásban. Mint mondta, a Molnál a totemoszlopokon továbbra is a 480 forintos, illetve hatósági árat tüntetik fel, a kútfejen viszont már a piaci ár szerepel. Ugyanakkor próbálják a lehető legegyértelműbb módon, több nyelven is kimatricázva felhívni a figyelmet arra, hogy

a magyar rendszámú gépjárművek tulajdonosai a fizetéshez vigyék magukkal bemutatásra a forgalmit.

Amennyiben tehát igazolni tudja, hogy magyar forgalmi rendszámú gépjárművel érkezett, úgy a kasszánál érvényesítésre kerül az az árcsökkentő diszkont, ami érvényesíti a hatósági árat

– fogalmazott Ratatics Péter.

A Mol munkatársa egyetértett azzal, hogy – főleg kezdetben – előfordulhat olyan, hogy valaki otthon felejti a forgalmi engedélyét, ezért némi rugalmasságot is várnak a kútkezelőktől. Vagyis, ha hitelt érdemlően ellenőrizhető, hogy milyen forgalmi rendszámú gépjármű állt be tankolni, akkor hatósági áron adható az üzemanyag.

Ratatics Péter úgy véli, hogy maga a rendelkezés annak köszönhető, hogy rengeteg visszaélés történt a határ menti részeken a szomszédos országokból.

Ami a kannákba való tankolást illeti, elmondta, az ezentúl piaci áron fog elszámolódni.

Címlapkép forrása: Portfolio

nyugdij nyugdíjas
velencei-to
capa-voros-tenger
ukrajna-terkep-europa
kigyo-sziget-falfestmeny-kijev-ukrajna-orosz-ukran-haboru
erdotuz-forrosag-hoseg-gorogorszag-gorog-fovaros-athen-tuzoltas
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
nyugdij nyugdíjas