Előfizetői tartalom

A legmodernebb génterápiák Magyarországra is megérkezhetnek - Interjú a Novartis hazai vezérével

Ugyan ma még sokak számára a génterápia a tudományos fantasztikum kategóriájába tartozik, már jelen van és rendkívüli hatású lehet a betegek kezelésben - jelentette ki Matt Zeller, a Novartis Hungária ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak adott interjújában. A globális gyógyszercég hazai vállalatának vezetőjével beszélgettünk a szektort meghatározó új trendekről, a klinikai vizsgálatok digitalizálódásáról, a Magyarországon megkötött háromoldalú partnerségi megállapodásról, az adatokban rejlő lehetőségekről, valamint az egészségügyi kassza pénzügyi korlátairól is.

A legnagyobb gyógyszercégeknek, mint például a Novartis, 1-1 új kutatás-fejlesztési projekt elindításakor a gyógyszerek hosszú ideig tartó kifejlesztése miatt előre kell látniuk a jövőt, hogy mi is az a betegség, amire megoldást kell találni 5-10-15 év múlva. Melyek azok a területek, betegségek, betegségcsoportok, amelyekre most fókuszál ez alapján a Novartis, és miért?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés