Előfizetői tartalom

Magyarországon van a majomhimlő - Újabb világjárvány is lehetséges?

A szakértők egyelőre inkább úgy gondolják, hogy a majomhimlő nem okoz világjárványt. Ezt azonban még WHO-nál sem tudják biztosan, ugyanis nem világos, miért terjed most gyorsan a vírus, amit már csaknem kéttucat országban félezernél is több esetben erősítettek meg Európában és Észak-Amerikában május eleje óta. A fertőzöttek többsége homo- vagy biszexuális fiatal férfi, a szakértők hangsúlyozták azonban, hogy ez nem a melegek betegsége. A fertőzés eddig mindenkinél enyhe lefolyású volt Európában, egyetlen halálesetet sem jelentettek. A majomhimlő ellen is véd a himlő elleni oltás, és sok ország be is vásárol most belőle.

Egyre több országban jelenik meg a majomhimlő, tegnap pedig Müller Cecília, országos tisztifőorvos jelentette be, hogy Magyarországon is megerősítették az első esetet. Egy 38 éves férfinél diagnosztizálták a betegséget - jelentette be Müller az MTI híre szerint. Müller Cecília elmondta: azt, hogy a férfi járt-e külföldön, most vizsgálják a járványügyi szakemberek, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés