Előfizetői tartalom

Aggodalmát fejezte ki a majomhimlő kapcsán Kemenesi Gábor

Portfolio
A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa aggodalmát fejezte ki a majomhimlő kapcsán - szúrta ki Kemenesi Gábor Twitter-oldalán az Index. A virológus az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ kutatására reagált, ami alapján jelenleg legalább két különböző himlőjárvány zajlik Európában és Amerikában. Az eredeti tweetben azt írják, a vizsgálatok szerint tíz levett minta közül három más típusú fertőzés, mint az eddig találtak.

Aggodalmát fejezte ki Twitter-oldalán Kemenesi Gábor virológus, aki szerint egyre rosszabb a helyzet a majomhimlővel kapcsolatban. "Ez a majomhimlő-történet egyre rosszabbul fest. Úgy tűnik, egy ideje már elkezdődött a történet. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy sikerült Afrikán kívüli állatokra áthurcolni, ez magyarázná a két külön klasztert. De ha nem ez, akkor valami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés