Előfizetői tartalom

Az Európai Számvevőszék több problémát is talált a koronavírus miatt visszaállított határellenőrzéseknél

MTI
Azok az uniós tagállamok, melyek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a schengeni övezeten belül visszaállították a határellenőrzést, nem szolgáltak elegendő bizonyítékkal arra, hogy intézkedésük valóban végső, arányos és korlátozott időtartamú lett volna - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke hétfőn közzétett különjelentésében.

A számvevők emlékeztettek: minden uniós állampolgárnak joga van szabadon mozogni az Európai Unió területén. Ez a jog a közrendre, a biztonságra leselkedő valós veszélyek kockázata esetén, vagy egészségügyi okokból korlátozható. 2015 óta több uniós ország állította vissza a belső határellenőrzést a migrációs válságra vagy a biztonsági fenyegetésekre, főként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés