Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: megérkezett a fordulat, szokatlan időben csap le a hatodik hullám?

Alacsony járványügyi készültség, hiányos adatközlés, jórészt hatását vesztett átoltottság, nemzetközileg már nagyon, itthon pedig egyre jobban romló járványügyi statisztikák: úgy tűnik, ilyen körülmények között néz elébe Magyarország a hatodik hullám érkezésének. A legszokatlanabb az lehet ebben, hogy nyáron, jó időben. A koronavírus-járványban eddig a hivatalosan megfertőzöttek 2,4 százaléka hunyt el, az omikron variánsnak viszont 1,1 százalékos volt eddig a halálozási rátája. Nem látni előre, hogy a régebben beadott oltások hatásosságának a csökkenése vagy az omikron BA.4 és a BA.5 alvariánsának az újkeletű terjedése veszélyesebbé teszi-e a hatodik hullámot az előzőnél.

Hiányos járványadatok Még a korábbinál is kevesebb adat áll rendelkezésre a magyarországi koronavírus-járványról, ugyanis május eleje óta már csak hetente (szerdánként) közlik a járványügyi adatokat, megszüntették a mintavételek számának közzétételét, ezért nem tudjuk, hány tesztből áll elő a közölt esetszám, és mekkora a pozitivitási ráta, április közepe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés