Előfizetői tartalom

Már látszik a 10 százalékos magyar alapkamat – Ez mentheti meg a forintot?

Az MNB keddi meglepő lépése után több elemző is úgy gondolja, hogy ősszel 10 százalék felett tetőzhet a magyar kamatpálya, ezzel hivatalosan is megjelentek az első kétszámjegyű előrejelzések. Az elemzők többsége szerint ugyanakkor csak átmeneti lendületet tud adni a forintnak az alapkamat és az egyhetes betéti ráta összeolvasztása, a kockázatok többsége ezzel nem szűnik meg.

Megjöttek az első kétszámjegyű kamatprognózisok Az MNB Monetáris Tanácsa kedden 185 bázisponttal 7,75%-ra emelte az alapkamatot, így az csütörtökön összeolvadhat a most még 7,25%-os irányadó rátával. A döntés meglepetést okozott, hiszen előzetesen 50, illetve 100 bázispontos szigorításra vonatkozó előrejelzések voltak. Ugyanakkor abból a szempontból nem nevezhető rendkívülinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés