Előfizetői tartalom

Nagy Márton biztos benne, hogy recesszió jön 2023-ban a fejlett világban

Olyan dolgok készülődnek, amelyek a legfelkészültebb közgazdászok tudását is próbára teszik - jelezte előadása legelején Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti eseményén. A tárcavezető azt hangoztatta: ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos, mert a növekedési többlet fent tud maradni. Azt is elmondta kérdésre válaszolva, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni. Azt ugyanakkor nem mondta meg, hogy mikor lesz vége az árstop-rendszernek, jelenleg október 1-jéig élnek.

Májusban hivatalba lépett az új kormány Magyarországon, amelynek frissen kinevezett miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. A rendezvénysorozat harmadik állomásaként az MCC budapesti, Tas vezér utcai központjában Nagy Márton gazdaságfejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés