Előfizetői tartalom

Mercedeseket is terveznek Budapesten: járműdesign-műhelyt adtak át a MOME-n

Gergely András
A MOME két évtizede kapcsolódott be az európai autóipar tervezőmunkáiba, húsz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerséget a Mercedes-Benz AG-val, amelynek keretében a német prémiummárka vezető tervezői tartanak rendszeres kurzusokat a budapesti campuson.  A kreatív gondolatok a mindennapi forgalomban lévő autókon is visszaköszönnek, tovább erősítve a magyar tervezők nemzetközi elismertségét. A régióban egyedülálló Mobility Design Lab megnyitása lehetőséget teremt arra, hogy a hazai designerek akár a kiterjesztett- és virtuális valóság eszközeivel még változatosabb feladatokat oldjanak meg, és egyre nagyobb hozzáadott értékkel járuljanak hozzá az európai autóipar fejlődéséhez.

A digitalizáció robbanásszerű elterjedése az autóipart sem kerüli el, az európi autógyártók pedig nem maradhatnak le akár a mesterséges intelligencia vagy az önvezető technológia implementálásban az ázsiai versenytársaik mögött. A Mercedes-Benz ezért kiemelt hangsúlyt fektet például az ember-gép közötti kommunikáció tökéletesítésére, a megváltozott lehetőségek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái