Előfizetői tartalom

Mercedeseket is terveznek Budapesten: járműdesign-műhelyt adtak át a MOME-n

A MOME két évtizede kapcsolódott be az európai autóipar tervezőmunkáiba, húsz évvel ezelőtt kötött stratégiai partnerséget a Mercedes-Benz AG-val, amelynek keretében a német prémiummárka vezető tervezői tartanak rendszeres kurzusokat a budapesti campuson.  A kreatív gondolatok a mindennapi forgalomban lévő autókon is visszaköszönnek, tovább erősítve a magyar tervezők nemzetközi elismertségét. A régióban egyedülálló Mobility Design Lab megnyitása lehetőséget teremt arra, hogy a hazai designerek akár a kiterjesztett- és virtuális valóság eszközeivel még változatosabb feladatokat oldjanak meg, és egyre nagyobb hozzáadott értékkel járuljanak hozzá az európai autóipar fejlődéséhez.

A digitalizáció robbanásszerű elterjedése az autóipart sem kerüli el, az európi autógyártók pedig nem maradhatnak le akár a mesterséges intelligencia vagy az önvezető technológia implementálásban az ázsiai versenytársaik mögött. A Mercedes-Benz ezért kiemelt hangsúlyt fektet például az ember-gép közötti kommunikáció tökéletesítésére, a megváltozott lehetőségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés