Előfizetői tartalom

Magyarország marad a mosolygörbe legszomorúbb pontján

Több pénzt szed be a magyar kormány az új különadókból néhány cégtől, mint mennyi társasági adót az összes vállalat fizet. A szolgáltatószektornak sokba kerül a költségvetés felborulása, miközben a kormánynak hangsúlyoznia kellett: a termelővállalatoknak nem kell tartaniuk hasonló extra adótól. Mit mond erről Baldwin mosolygörbéje?

A vállalatok csak egészen kivételes esetben fogalmaznak meg súlyos kritikákat a kormányok intézkedéseivel szemben, hiszen a cégeknek elemi érdeke az együttműködés azokkal, akik meghozzák a rájuk vonatkozó törvényeket. A Ryanair és a magyar kormány közötti csihi-puhi éppen ezért nagyon tanulságos, amely pillanatok alatt világossá tette, hogy a többi vállalat miért marad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés