Előfizetői tartalom

Mindenki megszenvedi a 400 forintos eurót - Mi vár Magyarországra?

Az idei év elején még 350 forint körül ingadozott a forint az euróval szemben, az elmúlt napokban viszont többször történelmi mélypontra esett a hazai deviza, 400-as árfolyam felett. A gyenge árfolyam elméletileg jó az exportáló vállalatoknak, mindenki másnak rossz. Most azonban - a gyors esés és a nagyon jelentős ingadozás - miatt már a külföldre termelő cégek sem örülnek. A legnagyobb bajban a kisebb vállalkozások vannak, a gyenge forint a gazdaság minden szektorát bizonytalansággal tölti el. És újabb árnyomást okoz.

Hatalmas ingadozást mutat a forint árfolyama az elmúlt hónapokban. Rövid időn belül 15%-os sávban mozgott, és nagyon úgy tűnik, hogy kifejezetten gyenge szinten stabilizálódik. A jelentős ingadozás miatt a gyenge forint már az exportőröknek sem kedvező, az elmúlt időszak sok vállalati forgatókönyvet átírt. Az exportáló cégek számára elvileg előnyös a gyengébb forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés