Előfizetői tartalom

Nincs vége a fájdalmas áremelkedésnek, majdnem 25 éve nem látott ilyet Magyarország

A májusi 10,7%-ról júniusban 11,7%-ra emelkedett az infláció Magyarországon, ennél nagyobb áremelkedési ütemet 1998 októbere óta nem láttunk – derül ki a KSH péntek reggeli tájékoztatójából. Továbbra is elsősorban az élelmiszerek áremelkedése húzza a drágulást, de már látszik a gyenge forint hatása is a tartós fogyasztási cikkek árában.

Előzetesen a Portfolio által megkérdezett elemzők 11,5%-os inflációra számítottak, a péntek reggel közölt 11,7%-os adat tehát egy hajszállal meghaladta azt. Ennél magasabb adatra a körkérdésünkben csak egy elemző számított. A múlt héten az MNB azt közölte, hogy számításaik szerint 11-12% környékére emelkedhetett az infláció, vagyis nem volt olyan nehéz dolguk az elemzőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés