Előfizetői tartalom

Súlyos ára van a forint vesszőfutásának: drágulnak a befizetett nyaralások is

Sorra élnek az utazási irodák a hónapokkal korábban lefoglalt külföldi utaknál is az áremeléssel, mert enélkül már sok esetben veszteségesen jönnének csak ki az utaztatásból. Az ok nem más, mint a forint vesszőfutása, ami drágítja a külföldi utakat. Az idei, nyári kapacitásokat még tavaly ősszel, év végén kötötték le az irodák partnereiknél. Csakhogy akkor 350 forint alatt is volt az euró, de az átlagárfolyam is mindössze 360-370 között mozgott, most viszont már 400 forint feletti a kurzus. Ehhez jön még hozzá az egy év alatt gyakorlatilag duplájára emelkedő kerozinár. Az utazási irodák partnerei, a hotelek és a charterutakat bonyolító légitársaságok emelik az áraikat, amit az utazásszervezők és közvetítők kénytelenek tovább hárítani. A menetközben emelkedő árak miatt kevesen mondják le a befizetett útjaikat, mert hatalmas az igény a külföldi utazásokra.

„Van, aki morgolódik, és felháborítónak tartja a befizetett útjának utólagos áremelését, a többség azonban megértő és zúgolódás nélkül befizeti a többletköltséget. Mindenki jár vásárolni, és látja, hogy milyen ütemben emelkednek az árak, ezért az utasok többsége nem lepődik meg az utazás előtti pótbefizetésen” – ezt mondta megkeresésünkre Molnár Judit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés