Előfizetői tartalom

A majomhimlő egy újabb szexuális úton terjedő fertőzés?

A világon naponta közel egymillió ember fertőződik meg valamilyen nemi úton terjedő betegséggel, de ezek felderítése az átlagos fertőzéseknél is nehezebb. Ez most különösen aggasztó, mert egyre nő azoknak az esetleírásoknak a száma, amelyek arra utalnak, hogy a majomhimlő elsősorban a homo- és biszexuális férfiak között terjed. A szakértők közül mind többen gondolják úgy, hogy a majomhimlő jelenleg egy nemi úton terjedő betegség, és hogy emiatt még nehezebb lesz megfékezni a járványt, mint gondolták.

A legújabb klinikai bizonyítékok alátámasztják annak a valószínűségét, hogy a majomhimlő vírusa szexuális úton terjed a jelenlegi járvány idején. Az első brit eseteket vizsgáló tanulmány készítői 54 londoni majomhimlős beteg esetét elemezték: ők mind férfiakkal tartanak fenn szexuális kapcsolatot. Egynegyedük eleve HIV-pozitív volt, másik 25 százalékuk pedig más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés