Előfizetői tartalom

Magyar kutatók világhírű felfedezése mutatja meg, hogyan tárolunk el emlékeket az agyunkban

Losonczy Attila, a New York-i Columbia Egyetem Zuckermann Intézetének kutatója jelenleg az egyik legsikeresebb agykutató, felfedezéseit a világ legrangosabb lapjaiban közli. Nemrégiben tudományos áttörést közölt a Nature folyóiratban, az agyban történő memóriatárolás megfejtésének témájában. Kollaborációs partnere Rózsa Balázs, a KOKI csoportvezetője, a BrainVisionCenter igazgatója és a Femtonics alapítója által fejlesztett gyors, 3D-s, lézermikroszkóp megkerülhetetlen szerepet játszott a kutatás során. A két kutatóval a tudományos publikáció hátteréről, annak későbbi eredményéről és hasznosulásairól is beszélgettünk az interjú során.

Valódi áttörésnek nevezhető tudományos kutatás jelent meg nemrégiben a Nature folyóiratban az Ön vezetésével a memóriatárolás témájában. Mielőtt beleszaladnánk ebbe a témába, megosztaná velünk, hogy mi volt az előzménye a nemrégiben megjelent kutatásnak? Hogyan és hány év alatt jutott el a mostani eredményekig? Losonczy Attila: A kutatás előzménye annak a kérdéskörnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés