Előfizetői tartalom

Gabona: itt a permanens export-korlátozás

Nem tartalmaz végső időpontot a gabonakivitel korlátozásáról szóló rendelet azt követően, hogy a Magyar Közlönyben tegnap megjelent a márciusban bevezetett eszköz módosítása. A kormány ezzel feltehetőleg a tartósan elhúzódónak látszó globális élelmiszer-válságra reagál. A korlátozás nem jelent kiviteli tilalmat, csupán információforrást jelent a kormánynak, amely fenntartja magának az elővásárlás jogát. A gyakorlatban a gabonaexport továbbra is zavartalanul zajlik.

Gyakorlatilag visszavonásig tart a márciusban bevezetett gabonaexport-korlátozás azt követően, hogy a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből kiderül: a kormány módosította az erről szóló rendeletet. Az eredeti rendelkezés május 15-ig írta elő az exportőröknek a bejelentési kötelezettséget, majd ezt április végén július 14-ig meghosszabbították. A hétfőn megjelent közlönyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés