Portfolio signature

Rendkívüli információ jött a rezsicsökkentésről - Sokaknak tényleg nagyon fájni fog, szinte azonnal

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményt adott ki a rezsicsökkentés módosításáról, melyben új információkat is megosztott. Bár pontos hatásokat csak a Közlönyben megjelenő részletszabályok után lehet mondani, a mostani tájékoztatásból is kiolvasható a lépés lényege. Ha ugyanis ebben a formában valósul meg a piaci árak lakosságra történő ráeresztése, akkor a családoknál szinte azonnal jelentkezni fognak a magasabb rezsiszámlák, ami viszont jó hír az államnak, amelynek nagyon szüksége van a plusz pénzekre. A bejelentés alapján részletes számításokat is végeztünk, hogy átlagosan mekkora többlet terhet okozhat a rezsicsökkentés módosítása a háztartásoknak, ezeket ebben a cikkben külön is megírtuk.

A kormány rendkívüli intézkedésekkel biztosítja, hogy az országnak legyen elég energiája télen is, a rezsicsökkentés pedig fenntartható maradjon - olvasható a közleményben, amely azt részletezi, hogy a rezsicsökkentés mindenkinek fennmarad az átlagfogyasztás mértékéig. Péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök világította meg a kormány döntésének hátterét, azt mondva, hogy a jelenlegi kiélezett helyzetben egyszerűen nem fér bele a rezsicsökkentés.

A rezsicsökkentés csökkentésének hatásairól itt írtunk korábbi cikkeinkben:

A kormányzati tájékoztatás megosztja például, hogy "az áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti. Gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból, 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti". "Aki túl van a sávhatáron azok nagy része is igen közel van az átlaghoz, tehát kis odafigyeléssel a sávhatár alatt tud maradni" - nyugtat meg mindenkit a kormány.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés