Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt Magyarország a fal előtt? Pénteken ítéletet mondanak rólunk

Pénteken megkezdik az idei második felülvizsgálati kört a hitelminősítők, elsőként a Fitch mond véleményt Magyarországról. Az elmúlt hónapok kommentárjai alapján sok jóra nem számíthatunk, elképzelhető, hogy épp ennek szólt a kormány éles gazdaságpolitikai fordulata az utóbbi két hétben. Vagyis könnyen lehet, hogy már sejtenek valamit, és az utolsó pillanatban próbálnak szépíteni a képen.

A Fitch kezdi a felülvizsgálatok második körét Várhatóan péntek késő este teszi közzé idei második felülvizsgálatának eredményét a Fitch Ratings, majd augusztusban a Standard & Poor’s, szeptemberben pedig a Moody’s is vizsgálja a magyar adósbesorolást. A lépéseknek azért van különös jelentőségük, mert az orosz-ukrán háború kitörése óta csak a Moody’s vizsgálódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés