Előfizetői tartalom

Már csak ez hiányzott: kritikus szint fölé melegedett a Duna, kevesebbet termel a Paksi Atomerőmű

Tovább súlyosbítja az európai energiaválságot a kontinenst sújtó rendkívüli szárazság. A forró, csapadékszegény időjárás következtében Európa számos folyójának vízszintje a történelmi mélypontok közelébe süllyedt, hőmérsékletük pedig jelentősen megemelkedett, veszélyeztetve az energiatermelést is. A hagyományos, fosszilis és nukleáris erőművek jelentős részét ugyanis a folyók vízével hűtik, már amíg van belőle elég és nem melegszik a kritikus szint fölé.

Alacsony a Duna vízszintje Paksnál mindössze körülbelül 70 centiméterrel áll a Duna vízszintje a valaha mért legkisebb vízállás felett. Bár a kilátások az elmúlt napokban javultak némileg, és cikkünk írása idején úgy tűnt, a korábbi prognózissal szemben július végére mégsem születik új negatív rekord, nagy vízszintemelkedésre továbbra sem lehet számítani. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés