Előfizetői tartalom

Rezsicsökkentés: tíz- vagy akár százezreket is bukhat, aki nem figyel erre az apró részletre

Sokan várták a rezsirendeletet, az azonban nem tartalmaz új részleteket arról, hogy vajon érdemes-e még augusztus elseje előtt fixen rezsicsökkentett áron elszámolni az eddigi fogyasztásunkat a szolgáltatóval, ha átalányban fizetünk. Az MVM GYIK oldalára felkerült tájékoztatásásból azonban már kiderült, hogy lehetőség van a július 31-ei óraállások rendkívüli bediktálására, így nem szükséges külön elszámolást kérni, mégis tiszta lappal lehet nekifutni a rezsirendelet utáni időszaknak. Ha a július végi óraállást nem adja meg a fogyasztó, a szolgáltató becslés alapján számol, ez esetben azonban léteznek olyan extrém esetek, amikor a becslés miatt tíz- vagy akár százezreket is elbukhatunk.

Cikkünkben tehát arra keressük a választ, hogy érdemes-e a tényleges július 31-ei óraállást bediktálni az új rezsiszabályok életbe lépése előtt, vagy a becslést nyugodtan ráhagyhatjuk a szolgáltatóra. Ugyan a múlt heti bejelentésben nem volt szó róla, és az azután nem sokkal megjelent rendelet külön nem szabályozza, hogy a gáz- és áramszolgáltatók hogyan fognak elszámolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés