FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

Kemenesi Gábor figyelmeztet: hamarosan ezek a betegségek rúgják ránk az ajtót

Portfolio
A koronavírus-járvány alatt, főként a lezáráskor a nemzetközi utazások korlátozása miatt a legtöbb légúton terjedő betegség visszaszorult. Múlt évben, illetve idén ősszel ezek elkezdenek visszajönni, és szó szerint "ránk rúgják az ajtót". Ilyen például a kismamákat és a gyerekeket komolyan érintő RSV vírus, ami tavaly "kimutatta foga fehérjét", mikor egy komolyabb visszatérést mutatott – mondta az InfoRádióban Kemenesi Gábor virológus.

Kemenesi Gábor virológus rámutatott, hogy az influenzavírusok szezonális megjelenését a nemzetközi utazások tüzelik: a déli féltekéről a tél végén északra áthurcoljuk, ahol már a megfelelő időjárási körülmények adottak. Miután nem utaztunk, ez az ablak beszűkült, és bizonyos influenza típusok egy világszintű monitorozó rendszer alapján eltűntek. A virológus szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés