Előfizetői tartalom

Brutális fakitermelés kezdődhet Magyarországon, aminek nagy ára lesz

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök egy héttel ezelőtti nyilatkozata, majd Gulyás Gergely miniszter ezt megerősítő bejelentése után csütörtök este megjelent a kormány döntése, amivel gyakorlatilag minden akadályt elhárítanak a fakitermelés útjából idehaza. Mindez arra utal, hogy a téli tűzifa biztosítása érdekében rendkívüli lépésre készül az állam. Szakmai szervezetek egyelőre nem mondtak véleményt az alapvetően új helyzetet teremtő intézkedésről, a 10 millió Fa Alapítvány viszont már a kormányzati nyilatkozatok után közzétette reakcióját az erdők kiirtásáról.

Csütörtök este beszámoltunk a tegnapi közlönyben megjelent kormányrendeletről, amely a veszélyhelyzetre hivatkozva teljesen új helyzetet teremt a magyar erdőkben végezhető fakivágások terén. A téli tűzifa biztosítása érdekében a kormány gyakorlatilag minden tilalmat elhárít a fakitermelés útjából. Ez alapján azt mondhatjuk, hogy a kormány nagyon súlyos téli gázhiányos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái