Előfizetői tartalom

Már 400 forint a fagyi, a sütemény 1000 felett lesz hamarosan

Nemcsak a nyaralás, de a szezonális strandtermékek és édességek is sokat drágultak az elmúlt időszakban. Ugyanakkor nem olyan mértékben, mint amire sok szakértő előzetesen számított. Ennek az az egyik lehetséges oka, hogy a belföldi turizmus idén messze nem fut eddig olyan jó szezont, mint a koronavírus által jobban megterhelt 2020-as és 2021-es évben. A strandbüfék és cukrászdák pedig nem akarják elriasztani a vendégeiket, ezért egyensúlyoznak a megtérülés és a profit között. A fagylalt 350 és 450 forint között mozog gombóconként, tulajdonképpen ez termeli ki a 700-900 forint között ingadozó tortaárat, aminek szerintük rég 1000 forint felett kellene lennie. Alaplángos van 1000 forint alatt, de ha bármit kérünk rá, már 1000 forint fölé emelkedik a számla.

„A fagylalt áránál elég nagy a szórás, az átlagár 350 és 450 Ft között van. Egy-egy kiugró árral is találkoztam, felfelé is és lefelé is, de a nagy átlag 400 Ft körül van. A fagylalt eladásából származó bevétel még mindig életbevágó a legtöbb cukrászda működésében, ebből próbálnak tartalékot képezni a nehezebb időkre, amikor csak sütemény eladásából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés