Előfizetői tartalom

Idén nehezebb terep a belföldi turizmus: vége a koronavírus utáni robbanásnak

Nagy Károly
A húsvét és a pünkösd mentette meg a belföldi turizmust az idei második negyedévben. A magasabb ár nem riasztotta el a vendégeket a hazai nyaralástól, de messze nincs akkorra keresleti robbanás, mint ami 2020-ban vagy 2021-ben jellemző volt. A koronavírus béklyójából felszabadulva sokan mentek külföldre nyaralni, még akkor is, ha összességében ezt sokszor drágábban tehették meg. Minden ötödik hazai szállásfoglalás a Balaton térségében valósul meg. Az egy főre eső országos vendégéjszaka ár továbbra is 11 ezer forint körül van. Persze nem mindegy, hogy valaki hétvégére vagy hétköznapra foglal szállást.

A főváros után Siófok és Eger vonzotta a legtöbb vendéget a második negyedévben – derült ki a Szallas.hu adataiból. Bár a hosszú hétvégék élénkítették a turizmust, a háború miatt kieső orosz vendégek, a szektorban erősödő munkaerőhiány és az időjárás is nehezítette a turisztikai szakma életét. Az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 11 ezer forint volt, ez...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái