Előfizetői tartalom

Kiadták a figyelmeztetést: 300 ezres bírságot kockáztat, aki így használja a kályháját

Portfolio
A kormány hiába enyhíti a fakitermeléssel kapcsolatos követelményeket, az idei fának már nem lesz megfelelő a víztartalma ahhoz, hogy tűzifának használjuk – figyelmeztettek szakértők a Portfolio Checklist hétfői adásában. A nedves fa használata pedig végső soron kéménytüzekhez is vezethet, ha pedig valaki műanyagot vagy egyéb hulladékot éget el, akkor 300 ezer forintos bírságot kockáztat, ezzel ugyanakkor van egy bökkenő: a tapasztalatok szerint nincs, aki bírságoljon.

Ha valaki nem megfelelő, például nedves fával fűt, akkor jelentősen megnő a környék károsanyag-terhelése, pedig egységnyi megtermelt energiára bontva már önmagában a fatüzelés által kibocsátott szennyező anyagok mennyisége is akár ezerszeresen meghaladhatja még egy régi, elavult diesel autó kibocsátását is – mondta el Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés