Előfizetői tartalom

Megszólalt az Energiahivatal, hogy miért emelkedik egyszer 20 forinttal októberben a gázár

Azért emelkedik a gázév kezdetétől, október elsejétől 20 forinttal 752,5 forintra az átlagfogyasztás feletti részre a gáz ára a lakosság számára, mert ekkor követi le a tarifa a rendszerhasználati díjak változásait – jelezte a Portfolio kérdésére a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Azt is rögzítette a Hivatal, hogy bár a rezsicsökkentés módosításáról szóló rendeletek a kedvezményes gázmennyiség kapcsán köbmétert és megajoule-t is említenek, de az egyetemes szolgáltatónak az elhasznált hőmennyiség alapján, tehát a megajoule értékek alapján kell kiállítania a számlákat.

Miután a minap felhívtuk a figyelmet arra, hogy augusztus és december között nem egységes áron kell majd számolni az átlagfogyasztás feletti részre a gáz árát, hanem – 34,2 MJ/m3 fűtőértékkel váltva át a közérthetőbb köbméteres értékre a rendeletben MJ-ra vonatkozóan közzétett gázárakat –  augusztusban és szeptemberben 732,4 forint/köbméter áron, majd októberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés