Előfizetői tartalom

Újra erőre kapott a legnagyobb idei magyarországi tűz, ezer hektár áll lángokban Pest megyében

Portfolio
|
MTI
Pénteken reggel már arról érkezett hír, hogy sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését Pest megyében Tatárszentgyörgy határában, aztán délelőtt újabb közleményt kellett kiadnia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF). Ebben már arról írnak, hogy a szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről.

Emiatt jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak. A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban - olvasható a közleményben. A túl előzménye az OKF Facebook-oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés