Előfizetői tartalom

Megint az egész világ egyetlen ember szavaira figyel - Ez akár a forint sorsát is eldöntheti

A héten tartja szokásos éves konferenciáját a kansasi Fed Jackson Hole-ban, az eseményen pénteken Jerome Powell, az amerikai jegybank elnöke is előad majd. Az eseményre pedig kiemelten figyel a piac minden évben, akár komolyabb kilengést is hozhat a dollár árfolyamában az, mit mond az elnök. Az utóbbi hónapokban pedig már láthattuk, hogy a forint szempontjából sem mellékes, merre indul az euró-dollár jegyzés, hiszen egy komolyabb dollárerősödés szinte biztosan forintgyengülést hozna.

Megint Jackson Hole-ra szegeződik a világ szeme Csütörtökön kezdődik a kansasi Fed hagyományos éves konferenciája (Jackson Hole Symposium), melyen 1978 óta az aktuális jegybanki kihívásokat vitatják meg. Az idei esemény témája a „megszorítások újraértékelése a gazdaságban és a gazdaságpolitikában”. Az eseményen minden évben az aktuális Fed-elnök előadását kíséri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés